Téma: zánět očních víček

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Kartobylinkář Břetislav Nový 2022-10-25 00:53:45, odpověď na #29837 ukázat v kontextu reset

Já sobě bych na to opatrně aplikoval Dubovky nebo vzhledem k věku Zubovky s propolisem; použil bych ušní šťourák a zvětšující zrcadlo s maximální opatrností mezi řasami. 4xD bych si to aplikoval a na noc bych si dal pod víčka Opthalmo septonex, čímž bych do malé noční míry nahradil působení meibomských žláz infikovaných kolem řas nějakým mikrobiálním sajrajtem obvykle na prachu, špíně apod. většinou plíňového charakteru.
Nicméně jsem povinen vám říci, že se musíte držet rad lékaře.
K pití bych si dal TK + LIK + RAK 1+1+1 lžička do 2 dcl vody 4xD mimo jídla a k tomu DY 2 tobolky. Zbytek obličeje mazat PVL nebo PVR.
S jídly OKHI 1 lžíce 3xD a po jídlech JK 1 lžička do decky vody Po jídlech.
Zruště cukr, pšenici a med. Sif 6 4xD 10-20 minut a v ostatní čs co nejvíc Ještěrčí dech.
Na spaní černý kulich až pod ústa a přes den nosit polarizační brýle,
Cvičení s krkem viz první půle videa.

novádoba 2022-10-24 12:25:00 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Nový. Dlouhodobě mě trápí zánět očních víček na pravém oku, objevují se mi hnisavé tečky mezi řasami, víčka jsou zčervenalá, viditelné žilky... současně mám pocit suchého oka. Asi tam mám i tzv. chalazion, nahoře i dole cítím drobnou bulku ve víčku uvnitř. Pracuji u PC a doma také stále koukám do obrazovky, mám brýle nově zesílené v 8/2022 (v práci bifokální, doma čtecí. V posledním roce u mne došlo ke zhoršení zraku - čtení z 1,5 na 2,5 a 3 dioptrie. Stejný problém jsem měla na druhém oku, před rokem jsem podstoupila odstranění chalazionu i tam (problém velké krvácení, víčko se muselo zašít, následně jsem měla poškrábanou rohovku....). Takže do podobného zákroku s pravým okem znovu nechci jít. Oko se snažím udržovat v čistotě, nepoužívám líčidla, pravidelně čistím borovou vodou nebo aspoň teplou vodou na tamponu, hnisavé tečky "poťupkávám" tyčinkou namočenou v proposilové tinktuře. Cca 1x za měsíc jsem v kontaktu s pejsky, kteří přijedou na návštěvu, jinak zvířata nemám a domácnost je v čistotě. Problém je chronický, občas se objeví nová hnisavá tečka, já ji zaléčím a objeví se jinde... K lékaři se bohužel nedostanu - objednává až na leden 2023. Předem Vám velice děkuji. žena 57, 161/78, práce sedavá u PC, občas mírný stres.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele